Subtropisch Salalah

PRIJSINFORMATIE:

– Prijs bij deelname door 2 personen vanaf € 595,00 per persoon
– Prijs bij deelname door 4 personen vanaf € 545,00 per persoon

Inclusief

 • Economy Class retourvlucht Muscat – Salalah per Oman Air
 • Privé retour transfer vliegveld – hotel
 • 3 overnachtingen in Juweirah Boutique hotel op basis van logies & ontbijt.
 • 2 halve dag excursies volgend programma.
 • Service van een Engelssprekende privé chauffeur.
 • Alle entreegelden en lokale taxen

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Verblijf in Muscat
 • reis- & annuleringsverzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • verlengingsnachten in Salalah
- Reisinformatie -
4 dagen Inclusief vlucht Rondreizen Oman
Prijs: € 595,- p.p.
Vraag offerte aan
Vraag offerte aan per telefoon +31 (0) 168 370 208 ma - vr : 09:00–12:00, 13:00–17:30
Reis agenda
Dag 1: Muscat – Salalah

Vandaag begint uw 'Subtropisch Salalah' reis. U vertrekt per binnenlandse vlucht van Muscat naar Salalah, waar u wordt ontvangen door de lokale vertegenwoordiging. U heeft een transfer naar Salalah Rotana hotel, waar u verblijft in een Classic Room.

Dag 2: Salalah Tour

Om 09.00 uur bezoekt u het vissersdorpje Taqa, een oud stadje met een interessant kasteel omringt door uitkijktorens en stenenhuisjes. U vervolgt de weg naar Khor Rori Creek, de plaats van ruïne stadje ‘Samhuram’ en hoofdstad van de oude Arabische wierookhandel. Door opgravingen is bekend geworden dat deze stad in de geschiedenis handelsbetrekkingen had met het Verre Oosten en Griekenland. Mirbat, de oude hoofdstad van Dhofar, was een belangrijke stad in de vroeg 9de eeuw vanwege zijn handel in wierook, paarden en slaven. Bezichtig één van de oude huisjes, bekend vanwege zijn houtsnijwerken. Als u geluk heeft, ziet u boten vol vis arriveren in de haven. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Dhofar is Bin Ali’s Tombe. De tombe van Mohamed Bin Ali is een goed voorbeeld van Middeleeuwse architectuur.
De middag is verder ter vrije besteding, dus geniet lekker van de zee vanmiddag.

Dag 3: Wierook Tour

Vandaag geniet u van de rustige ochtend.
Om 14.30 uur bezoekt u, het Nabi Ayoub, de graftombe van de Bijbelse profeet Job, hoog in de bergen. Onderweg geniet u van het schitterende uitzicht over de bergen en de groene heuvels. Bij Mughsail Beach, vindt u de ‘Blow-Holes’. Dit zijn perforaties in kalksteenrotsen waar het zeewater doorheen gutst bij vloed. Na een 15 tot 20 kilometer lange weg met haarspeldbochten, bereikt u een Wadi. Vanwege de hoogte, is het uitzicht werkelijk adembenemend. Deze weg leidt u tot aan de grens met Jemen. U komt langs een vogel beschermgebied, waar u kans heeft om seizoensgebonden vogels te zien. Het landschap wordt bepaald door blad loze Wierookbomen. Deze zorgden vroeg voor een enorme welvaart in het zuiden van Oman. De wierook was destijds waardevoller dan goud. Nog altijd wordt wierook uit Dhofar bestempeld als de beste ter wereld.

Dag 4: Salalah – Muscat

Vandaag eindigt uw 'Subtropisch Salalah' reis. Deze ochtend heeft u tijd om zelf in te plannen. U heeft daarna een transfer naar de luchthaven van Salalah voor uw vlucht terug naar Muscat.