Langs de Koningssteden van Marokko

Inclusief

 • Economy class vlucht Amsterdam - Casablanca
 • Economy class vlucht Marrakech - Amsterdam
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Ontvangst bij aankomt door onze lokale agent
 • Privé transfer vliegveld Casablanca - verblijf in Rabat
 • Alle genoemde vervoer per auto met privé chauffeur volgens programma
 • 7 genoemde overnachtingen in vermeld kamertype o.b.v. Logies & Ontbijt
 • Privé transfer hotel in Marrakech - luchthaven Marrakech
 • Lokale privé gids tijdens de stadstours in Rabat, Fes, Meknes, Volubilis & Marrakech
 • Informatiepakket incl. luxe reisgids & tips van DKTS

Exclusief

 • Reis- annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max 9 personen op 1 factuur)
 • Reserveringskosten 1 x € 25,00 per boeking
- Reisinformatie -
8 dagen Inclusief vlucht Rondreizen Marokko
Prijs: € 1495,- p.p.
Vraag offerte aan
Vraag offerte aan per telefoon +31 (0) 168 370 208 ma - vr : 09:00–12:00, 13:00–17:30
Reis agenda
Dag 1 Nederland/ België – Casablanca- Rabat

Vandaag begint uw 'Langs de Koningssteden van Marokko' reis. Na aankomst op de luchthaven van Casablanca wordt u ontvangen door de lokale agent/chauffeur. Deze verzorgt de transfer naar Riad Dar Zouhour in Rabat. De transfer duurt ongeveer anderhalf uur.

Dag 2 Rabat

Na het ontbijt maakt u kennis met de hoofdstad van Marokko. Deze kent een rijke geschiedenis. Vanochtend zijn er veel Romeinse en Moorse invloeden terug te vinden tijdens de stadstour door Rabat. De gids neemt u mee naar de Oudaïa kasbah, met uniek uitzicht op het stadsdeel Salé. Daarna langs de Hassan-toren, het Mausoleum van Mohammed V en niet te vergeten de medina. In Rabat heerst een rustige sfeer en is het heerlijk om door de kleine steegjes van de medina te slenteren. Lunchen in een leuk visrestaurant aan zee is een aanrader (niet inbegrepen).
In de middag tijd om Rabat op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Dag 3 Rabat – Volubilis – Meknes – Fes

Uw prive chauffeur brengt u vandaag eerst naar het stadje Volubilis. Deze Romeinse opgravingen staan sinds 1997 op de lijst van Unesco. De stad is onder meer bekend om zijn prachtige mozaïeken. Vervolgens door naar Meknes, de kleinste koningsstad, waar de bouwkundige erfenissen van sultan Moulay Ismaïl duidelijk zichtbaar zijn. De laatste etappe van vandaag brengt u naar Fes, voor twee nachten in Riad Dar Bensouda, dat zich midden in de medina bevindt.

Dag 4 Fes

Het bezoek aan Fes is één van de meest bijzondere ervaringen van deze rondreis. U raakt niet uitgekeken in de oudste koningsstad van Marokko met het indrukwekkende labyrint van straatjes met diverse oude ambachten en prachtige bezienswaardigheden. Vergeet zeker niet te stoppen bij de beroemde leerlooierijen, waar op traditionele wijze vakwerk wordt geleverd door de arbeiders. In de wijk Karaouïne zijn veel eeuwenoude Koranscholen, die ook wel medersa worden genoemd. Ook staat hier de oudste universiteit van het land in de Karaouïne moskee. Naast het koninklijk paleis ligt de Joodse wijk, Mellah. De pottenbakkers en mozaïekbedrijven buiten de medina worden ook bezocht.

Dag 5 Fes – Bin El Ouidane Azilal

Na het ontbijt vertrek vanuit Fes en via de bergroute richting Bin El Ouidane Azilal. Een mooie tocht over de Atlas. Geniet van het fascinerende landschap waar u vandaag doorheen rijdt. Aan het einde van de middag aankomst op de bestemming. Bin El Ouidane Azilal ligt aan het stuwmeer waarover u vanuit Hotel Widiane Suites & Spa een adembenemend uitzicht heeft.
Wij adviseren graag over een eventuele extra overnachting, wanneer u wat rust in wilt bouwen en wilt genieten van deze mooie plek.

Dag 6 Bin El Ouidane Azilal – Marrakech

Alle stilte en rust achter latend op weg naar Marrakech, de 4e koningsstad, waar de privé chauffeur u rond het middaguur afzet voor de laatste twee nachten van deze reis door Marokko. De middag is ter vrije besteding. U logeert in Riad Al Jazira.

Dag 7 Marrakech

Na het ontbijt ontdekt u de stad te voet. Onder leiding van een lokale gids maakt u, gedurende een halve dag, kennis met de vele geheimen van deze stad. Uiteraard mogen daarbij de hoogtepunten, zoals het Bahia Paleis, het Djemaa El Fna plein en de souks, zeker niet ontbreken. Na de wandeling is er voldoende tijd om neer te strijken op één van de vele terrassen of eetgelegenheden en te genieten van een heerlijke lokale lunch (niet inbegrepen). In de middag is er mogelijkheid om zelf de medina verder te ontdekken of naar een traditionele hamam te gaan voor een scrub behandeling of massage. De Majorelle Gardens van Yves Saint Laurent zijn ook leuk om zelf te bezoeken; deze kunt u ook per koets bereiken.

Dag 8 Marrakech –Nederland/ België

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van dit fascinerende en veelzijdige land. De transfer naar de luchthaven van Marrakech voor uw vlucht naar huis wordt verzorgd door onze lokale agent.