Oman Exclusief

PRIJSINFORMATIE:

REISSOM per persoon bij 2 personen € 3.375,00
REISSOM per persoon bij 4 personen € 2.895,00

Inclusief

 • Economy Class retourvlucht Amsterdam – Muscat per KLM
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Ontvangst bij aankomst in Muscat door onze lokale agent
 • Privé retour transfer vliegveld naar uw hotel in Muscat
 • 8 Genoemde overnachtingen in een vermeld kamertype op basis van logies & ontbijt
 • 4-daage tour per 4x4 met Engelssprekende privé chauffeur volgens programma
 • Diner in Desert Nights Camp & in The View Camp
 • Permits voor Turtle beach
 • Beknopte routebeschrijving & wegenkaart van Oman
 • Informatiepakket inclusief luxe reisgids & tips van DKTS

Exclusief

 • Reis- annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max 9 personen op 1 factuur)
 • Visumkosten Oman 5 Riaal (ongeveer € 12,00 voor een verblijf tot 10 dagen)
 • Reserveringskosten 1 x € 25,00 per boeking
- Reisinformatie -
9 dagen Inclusief vlucht Rondreizen Oman
Prijs: € 2895,- p.p.
Vraag offerte aan
Vraag offerte aan per telefoon +31 (0) 168 370 208 ma - vr : 09:00–12:00, 13:00–17:30
Reis agenda
Dag 1 Vlucht van Amsterdam naar Muscat

Vandaag begint uw 'Oman Exclusief' reis. U heeft uw vlucht vanuit Amsterdam naar Muscat. Bij aankomst op de luchthaven koopt u uw visum bij het kantoortje voor de pascontrole. Vervolgens gaat u door de douane en haalt u uw bagage op. U wordt na de bagage afhandeling ontvangen door onze lokale agent, die de transfer verzorgt naar The Chedi in Muscat, waar u twee nachten verblijft in een Serai kamer op basis van logies & ontbijt.

Dag 02 Muscat

Vandaag maakt u een privé stadstour van Oman waarbij u als eerste een bezoek brengt aan de Grand Mosk (zaterdag t/ donderdag geopend voor niet-moslims van 09:00 – 11 uur). Vervolgens bezoekt u het Zubair museum, dat verhaalt over de geschiedenis van Oman en over de gebruiken. U bezoekt de paleiswijk met het Al Alam Palace dat geflankeerd wordt door de forten Mirani & Jalali en sluit de tour af met een wandeling door de Muttrah Souq. De middag geniet u van de luxe, de zon, de zee en het strand in The Chedi. Overnachting is weer in The Chedi.

Dag 3 t/m 6 ; U maakt een mooie privé tour van 4 dagen / 3 nachten door het binnenland waarbij u op de beste locaties verblijft en de locale privé chauffeur u meeneemt langs al het moois dat Oman te bieden heeft.

Dag 03 Muscat – Nizwa

Om 08.00 uur vertrekt u naar Jabrin, één van de mooiste kastelen en best bewaarde forten van Oman, gebouwd laat in de 17de eeuw. Dit kasteel laat u het beste zien van de Omani plafondschilderijen en het prachtig uitgevoerde houtsnijwerk. De volgende stop is Wadi Nakher, gelegen in de diepste kloof van Oman. Terwijl u de weg vervolgt richting Jebel Shams, stopt u bij Wadi Ghul waar aan terraslandbouw wordt gedaan (voornamelijk rozen en fruit). U gaat verder naar de hoogste piek van het Hajar gebergte, genaamd Jebel Shams ook wel zonneberg genoemd; een spectaculaire tocht met prachtige uitzichten. Tot slot bezoekt u nog Misfah, een pittoresk bergdorpje met bijzonder goed bewaarde lemen woningen. U dineert en overnacht in The View Camp in een Premier kamer met fantastisch uitzicht over Wadi Ghul op basis van halfpension. Het diner is hier inclusief.

Dag 04 Nizwa – Wahiba Sands

(i.v.m. geitenmarkt in Nizwa is het leuk om deze dag op vrijdag te laten vallen.)
U vertrekt om 08.00 uur om het Nizwa Round Tower Fort en de Nizwa souq te bezoeken. U rijdt verder naar het mooie dorpje Birkat Al Mauz, waar u geniet van een heerlijke wandeling door de bananen- en dadelplantages. U vervolgt de weg naar Wadi Al Madeen. Vanuit hier is het nog zo’n 36 kilometer lang stuk van bochtige wegen naar het Saiq plateau op Jebel Al Akhdar (2000 meter boven zeeniveau), het groene juweel in het Al Hajjar berggebied. U kunt hierboven genieten van het heerlijk koele klimaat in de bergen. Jebel Al Akhdar is bekend om zijn fruit- & rozenteelt in typische terraslandbouw. U bezoekt de dorpjes Saiq, Wadi Bani Habib en Al Ain waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de bergen en kloven. We vertrekken naar de Wahiba Sands, een uniek omsloten woestijngebied met zandduinen die wel 200 meter hoog kunnen worden. U overnacht in een prachtige kamer in het luxe Desert Nights Camp en heeft vanavond het diner onder de sterren inclusief. Ook mag u een ritje maken per kameel wanneer u in Desert Nights Camp in de Wahiba Sands verblijft.

Dag 05 Wahiba Sands – Ras Al Jinz

U ontbijt in het tentenkamp en maakt daarna een rit over de zandduinen. U gaat de woestijn weer uit en gaat verder via de hoofdweg naar de schilderachtige Wadi Bani Khalid met zijn diep blauwe wateren, omringd door dadelpalmen. Wadi Bani Khalid is de grootste en mooiste wadi van Oman met enorme waterpools waar u in kunt zwemmen. Neem dan ook een duik in het verfrissende water. Na het plonzen gaat u naar de schildpaddenstranden van Ras Al Jinz en checkt u in bij het Ras Al Jinz Scientific Centre, dat direct aan het strand gelegen is. Later op de avond gaat u onder begeleiding van getrainde gidsen het strand op om de groene schildpadden te zien nestelen. U overnacht in een ECO tent in de bergen in het Ras Al Jinz Scientific & Visitor Centre.

Dag 06 Ras Al Jinz – Sur – Muscat

Als u zin heeft om heel vroeg op te staan, dan kunt u rond 05:00 uur het strand weer op om de schildpadden zich te zien terug storten in zee. Zowel de moeders als de kleintjes. Om 08.00 uur, na het ontbijt, vertrekt u richting Muscat. De kustweg wordt gevolgd. U bezoekt de vis pier en de Dhow Factory in Sur. U maakt een stop bij Fins Beach voor een heerlijk verfrissende duik in het water, nadat u de wadi’s Tiwi & Shab gepasseerd bent. De Bimah Sinkhole, een spectaculaire kalksteen krater gevuld met blauw/groen water is het volgende rustpunt. Via Wadi Arbayeen & het vissersdorp Quriyat keert u terug naar Muscat, waar u om ongeveer 17.00 uur aankomt. In Muscat verblijft u twee nachten in Al Bustan Palace in een Deluxe mountain view kamer op basis van logies & ontbijt en kunt in dit prachtige hotel heerlijk nagenieten van alles wat u de afgelopen dagen heeft beleefd. U sluit uw 'Oman Exclusief' reis af aan het strand.

Dag 07 Muscat

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van zon, zee, strand en de rust.

Dag 08 Muscat – Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald door onze lokale agent die de transfer verzorgt terug naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 09 Aankomst in Amsterdam

Vandaag komt u aan in Amsterdam, waar uw 'Oman Exclusief' reis eindigt.