Musandam ‘De Fjorden’

Inclusief

  • Economy Class vlucht Muscat – Khasab v.v. per Oman Air
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
  • Privé retour transfers in Khasab
  • 2 nachten Atana Khasab inclusief ontbijt
  • Vervoer per 4x4 met Engelssprekende chauffeur
  • Dhow Cruise door Kwar Fjord incl. Omaanse lunch

Exclusief

  • Oman Visum
- Reisinformatie -
3 dagen Inclusief vlucht Rondreizen Oman
Prijs: € 695,- p.p.
Vraag offerte aan
Vraag offerte aan per telefoon +31 (0) 168 370 208 ma - vr : 09:00–12:00, 13:00–17:30
Reis agenda
Dag 01 Muscat – Khasab

Vandaag begint uw Musandam 'De Fjorden' reis. Deze is prima te combineren met uw strandvakantie in Oman. U vertrekt per binnenlandse vlucht van Muscat naar Khasab, waar u wordt ontvangen door de lokale vertegenwoordiging. In de middag maakt u een bergsafari per 4x4 voertuig. U rijdt naar Jebel Harim, de hoogste berg in Musandam (2087 meter). Onderweg stopt u bij het dorpje Sayh, gelegen op 1.100 meter boven zeeniveau. Vanaf Kwar Al Najid heeft u een prachtig uitzicht over het fjord met zijn prachtige kustlijn en turkoois blauwe wateren. U bezoekt Birkhat Khalidiya Park waar acaciabomen te zien zijn die het gehele jaar groen blijven. U overnacht in Atana Khasab Hotel met mountainview kamer aan de ingang van het de fjorden.

Dag 02 Dhow Cruise

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven, waar u aan boord gaat van een traditionele houten Omaanse Dhow. U maakt een boottocht door het spectaculaire Khwar Fjord en ontdekt kleine primitieve visserdorpjes aan de oevers. Dit is een uniek gebied in Oman en een opvallend contrast met Dubai als 1 van ’s werelds modernste steden op slecht 2,5 uur rijden afstand. U ziet het zogenaamde Telegraph Island dat vroeger door de Engelsen gebruikt werd voor de communicatie met India; hier heeft u kans om dolfijnen te zien. Aan boord van de boot wordt een typisch Omaanse lunch geserveerd. U kunt gaan zwemmen en snorkelen, voordat u terug vaart naar Khasab en weer naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 03 Khasab – Muscat

Vandaag eindigt uw Musandam 'De Fjorden' reis. Na het ontbijt vertrekt u voor een tour door de stad Khasab en bezichtigt u het Khasab Fort en de prehistorische rotsschilderingen bij Wadi Tawi. U heeft een transfer naar de luchthaven van Khasab voor uw vlucht terug naar Muscat.