Familie rondreis Oman

 

Reissom is berekend op 2 volwassenen en 2 kinderen va. € 2.175,00 per volwassene en € 695,00 per kind.
*
onder voorbehoud van vluchtaanbiedingen.

Inclusief

 • Economy Class retourvlucht Amsterdam – Muscat per KLM
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Ontvangst bij aankomst in Muscat door onze lokale agent
 • Privé retourtransfer vliegveld naar uw hotel in Muscat
 • Huurauto cat. K.Mitsubishi Pajero of gelijkwaardig voor 4 dagen incl. CDW verzekering, PAI en GPS.
 • 7 Genoemde overnachtingen in een vermeld kamertype op basis van logies & ontbijt
 • 3-daagse tour volgens programma per 4x4 huurauto
 • Diner in 1000 Nights Camp
 • Permits voor Turtle beach
 • Beknopte routebeschrijving & wegenkaart van Oman
 • Informatiepakket inclusief Dominicus reisgids over Oman & tips van DKTS

Exclusief

 • Reis- annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max 9 personen op 1 factuur)
 • Niet afkoopbaar eigen risico autohuur U$ 398.00 in geval van schade door ongeval & U$ 798.00 bij schade aan onderstel.
 • Visumkosten 20 Oman Riaal per paspoort (ongeveer € 48,00 )
 • Reserveringskosten 1 x € 45,00 per boeking
- Reisinformatie -
9 dagen Inclusief vlucht Gezinnen Oman
Prijs: € 2175,- p.p.
Vraag offerte aan
Vraag offerte aan per telefoon +31 (0) 168 370 208 ma - vr : 09:00–12:00, 13:00–17:30
Reis agenda
Dag 01 Vlucht van Amsterdam naar Muscat met KLM

Vandaag begint uw familie rondreis Oman. U komt aan in Muscat. Bij aankomst op de luchthaven koopt u uw visum voor 20 Riaal (€ 48,00) per paspoort bij het kantoortje voor de pascontrole. (tegenwoordig kunt u online het visum voor Oman ook vooraf bestellen via de link https://evisa.rop.gov.om/voa). Vervolgens gaat u door de douane en haalt u uw bagage op. U wordt na de bagage afhandeling ontvangen door onze lokale agent, die de transfer verzorgt naar Shangri-la Bar al Jissah resort – hotel Al Waha, waar u de komende twee nachten verblijft ind een Executive kamer zeezicht op basis van logies & ontbijt.

Dag 02 Muscat

Om 09:00 uur wordt de huurauto bij Shangri-la bezorgd en gaat u de stad verkennen. U start met een bezoek aan de Grand Mosk, die m.u.v. vrijdagen, dagelijks geopend is voor niet-moslims van 09:00 - 11.00 uur. Dames dienen zich geheel te bedekken! Vervolgens bezoekt u in de Muttrah haven de visafslag wat altijd een kleurrijk spektakel is. Het Zubair museum is een interessant museum en een goede voorbereiding op wat u later deze reis te zien krijgt. Het geeft inzicht in het leven van de diverse volkeren in Oman en verhaalt over de geschiedenis van dit bijzonder land. Het oude stadsdeeltje Al Bustan is leuk om doorheen te rijden, waarna u uitkomt in de paleiswijk. Parkeer de auto en wandel tot het hek van het Al Alam Palace; de residentie van Sultan Qaboos, welke geflankeerd wordt door de forten Mirani en Jalali. Leuk is om een kop koffie te gaan drinken in de indrukwekkende lobby van het Al Bustan Palace hotel, dat ooit gebouwd is als gastenverblijf van de Sultan ten tijde van de GCC conferentie van 1985. U eindigt uw tour met en bezoek aan de Muttrah souq waar leuke souvenirs en mooie stoffen te koop worden aangeboden. Geniet de hele middag verder van zon, zee strand en dit fijne resort.

Dag 03 Muscat – Ras al Jinz

Vandaag begint uw 3-daagse tour door Oman. Vertrek vanuit Muscat richting de havenplaats Sur. U volgt de kustweg zuidwaarts via het vissersdorp Quriyat; hier zijn in de mangrovebossen vaak flamingo’s te zien. Vervolg uw weg door Wadi Arabayeen naar de Bimah Sinkhole; een kalksteen krater die zich gevuld heeft met zeewater. Leuk is het om hier even een duik te nemen. De rit door dit onherbergzame landschap is een verademing op zich. Rechts van u de bergen en links het blauwe water van de Golf van Oman.

U bereikt Wadi Shab na een tijdje en hier gaan de wandelschoentjes aan. U kunt alleen een stukje de wadi ingaan of helemaal tot het einde lopen: de wandeling duurt in dat geval bijna twee uur heen en terug). Leuk is het om aan de pools te picknicken. Laat u zich voor een paar Riaal door de plaatselijke bevolking overzetten naar de andere oever, vanwaar u uw wandeling kunt beginnen. U loopt in ongeveer 3 kwartier naar het einde van de wadi, waar u de waterpools vindt. Als het water hoog genoeg staat kunt u hier zwemmen. Geniet van deze mooie plek en zie hoe de mensen hier in primitieve behuizing leven. Wandel dan weer in 45 minuten terug naar de auto. Wadi Tiwi is de volgende wadi en die is leuk om helemaal in te rijden met de auto.

Via het plaatsje Qalhat, waar het mausoleum van Bibi Mariam staat (helaas momenteel gesloten), bereikt u de havenplaats Sur. Van hieruit is het nog zo’n 65 km rijden naar de schildpaddenstranden van Ras al Jinz. U checkt in Ras al Jinz bij Ras al Jinz hotel direct aan het schildpaddenstrand, waar u logeert in een ECO Familie tent in de bergen. De permit voor Turtle beach is uiteraard inbegrepen, alsmede het ontbijt. Met een ranger gaat u later op de avond de schildpadden zien nestelen op het strand. Hier zullen behoorlijk wat andere gasten bij aanwezig zijn. Wanneer u hier logeert bent u in elk geval verzekerd van een permit.

Dag 04 Ras Al Jinz – Sur – Wahiba Sands (275 km)

’s Morgens heel vroeg kunt u weer het strand op om de dieren te fotograferen, terwijl ze zich weer terugstorten in zee. Geniet vervolgens van een rustig ontbijt en ga dan op weg naar de grootste Wadi van Oman; Wadi Bani Khalid. Eerst terug via Sur is de kortste weg; echter de omweg langs de kust via Ashakarrah, met de langgerekte stranden, soms woeste zee en hier en daar een dorpje is ook een heerlijke route, als is het maar vanwege de leegte. Uiteindelijk bent u weer op weg noordwaarts en gaat u een stuk de bergen in om bij Wadi Bani Khalid te komen; een sprookjesachtige plek, waar u echt een duik moet nemen. In de weekenden (donderdag/vrijdag) komen hier ook veel lokalen en dat is leuk om te zien. Als er lokale dames zijn, bedekt u dan uw zwemkleding met een lang T-Shirt als u gaat zwemmen. Dit uit respect naar de bevolking. Kinderen vinden deze plek echt helemaal het einde.
Aan de wadi is een cafeetje waar u wat kleins kunt eten en iets kunt drinken. Wat u ook kunt doen, is de voorafgaande avond in het hotel voor zo’n 20-25 U$ een picknick box bestellen en lekker gaan picknicken hier. Wanneer u hier uitgekeken bent rijdt u de kloof weer uit en gaat u naar het dorpje Mintirib aan de rand van de woestijn. U laat lucht uit de banden lopen om zo meer grip- te krijgen op het warme zand! In zo’n drie kwartier komt u aan bij het 1000 Nights Camp, waar u die avond verblijft in een Sheikh tent met eigen sanitair huisje (zonder dak..). Geniet van een Arabische maaltijd onder de sterren en dus van een magische avond!

Dag 05 Wahiba Sands – Nizwa - Muscat

Na het ontbijt rijdt u de woestijn uit en gaat u richting Nizwa, de vroegere hoofdstad van het binnenland van Oman. Wanneer u de woestijn uitrijdt kunt u eventueel een bezoek brengen aan één van de bedoeïenenfamilies die er nog wonen. Eenmaal bij het dorp Mintirib aangekomen pompt u de banden weer op en gaat u op weg naar Nizwa, de vroegere hoofdstad van het binnenland van Oman. In Nizwa bezoekt u het Round Tower Fort en de idyllische souq, die vooral bekend is om haar zilverwaar! Een erg leuke plaats! Vervolgens rijdt u naar het bananendorp Birkat al Mauz, waar u de oude lemen huizen en de bananenplantages kunt bekijken en daarna keert u weer terug naar Muscat, waar u nog drie nachten gaat doorbrengen aan zee en wel weer in het Shangri-la Bar al Jissah Resort Al Waha in een executive kamer zeezicht met sofabed voor de kinderen.

Dag 5 t/m 8 Muscat strand

Geniet van zon, zee en strand en van dit heerlijke resort met veel faciliteiten voor zowel volwassenen als voor de kinderen. Shangri-La heeft een gratis shuttle naar de Muttrah Souq in de gelijknamige haven, wat fijn is als u nog lekker even wilt winkelen en souvenirs wilt kopen.

Dag 8 Muscat – Amsterdam

Vandaag checkt u om 12 uur uit en kunt u de bagage nog stallen bij de conciërge en gebruik maken van de faciliteiten tot uw vertrek naar de luchthaven rond 19:30 uur. Uw vlucht met KLM vertrekt om 22:30 uur vanuit Muscat en komt de volgende morgen rond 06:00 uur aan in Amsterdam.

Dag 9 Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u rond 06:00 uur aan in Amsterdam, het einde van uw indrukwekkende familie rondreis Oman.