rondreis Oman met privéchauffeur of flydrive the nakheel route

Nizwa

De stad ligt ingesloten in het Hadjar gebergte, dichtbij het Bahla fort en wordt geroemd om haar dadelproductie. Nizwa, was ooit hoofdstad van Oman en is tegenwoordig ook wel bekroond als dé marktstad van het land. Nizwa’s fort: indrukwekkend en rijk aan historie
Nizwa’s fort is één van de bekendste en meest indrukwekkende forten die u zult zien tijdens uw reis. Sultan bin Saifal Yaruba bouwde het fort in de turbulente 17eeeuw om bendes het hoofd te bieden. In het fort vindt u een museum over hoe het leven rondom het fort is veranderd door de jaren heen. Eenmaal de top van Nizwa’s fort bereikt, dan kijkt u uit over dadelplantages tegen de rand van het Hadjar gebergte.

Dadels proeven
Bekijk de dadelboerderijen ook van dichtbij en proef de nuances in smaak van dit gedroogde fruit. Al deze plantages worden bewaterd door de meer dan 500 jaar oude Falaj Daris, een prachtig gedecoreerde waterput die ook de lokale bevolking van drinkwater voorziet.

Een markt, maar dan anders
Meng uzelf tussen de lokale bevolking op de Goat market (friday Cattle market). Inwoners van Nizwa komen hier geen verse groenten of vis, maar een nieuwe geit of kameel kopen. Het hoogtepunt zijn de biedingen: mannen gekleed in witte Dishada’s begeleiden de geiten in de ring die paraderen voor tientallen geïnteresseerden. Nizwa heeft als marktstad ook een traditionele Souk, waar u vis, vlees, kruiden en Omaans handwerk kunt bemachtigen.

Bijzondere dagtrip?
Op 40 km afstand van Nizwa ligt de stad Bahla, een ideale dagtrip. De stad is vooral bekend om de authentieke pottenbakkerskunsten onder de inwoners en om haar fort dat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst staat. Het fort omhult traditionele souks, oude, gezellige steegjes en de herkenbare koepels van moskeeën. Vanaf het hoogste punt op het fort levert dit een prachtig uitzicht op.

Vraag offerte aan Neem contact op