Muscat oman

Muscat

Slenter door de smalle straatjes van het oude stadscentrum, bewonder de moskee van Sultan Qaboos, ga Oosters shoppen in de Muttrah Souk, geniet van de witte stranden of snorkel door het koraalrif aan de kust. De bruisende hoofdstad Muscat maakt uw vakantie compleet.Muscat, van hypermoderne hoogbouw tot traditionele architectuur
Het straatbeeld in Muscat varieert van eeuwenoude bouwwerken, knusse straatjes en traditionele architectuur tot hypermoderne hoogbouw. Zo wandelde u een uur geleden nog in het oude stadscentrum langs de forten, Al Jalali en al Mirani, die u meezogen in de tijd van de Portugese bezetting en aanschouwt u even later de hedendaagse islamitische architectuur tijdens een bezoek aan het Al Alam paleis van Sultan Qaboos.

Arabisch onderhandelen
Raak vervlochten in Arabische onderhandelingen op de chaotische Muttrah Souk, een traditionele Omaanse markt. Winkeltjes verkopen hier met name kleding, goud en Indiaanse en Omaanse hebbedingetjes.

Op één na grootste moskee ter wereld
Het Muscat van vandaag wordt gekenmerkt door een prachtige moskee die indruk maakt door haar gouden koepel en vijf minaretten. Eén voor elke pijler van de Islam. Nog geen 25 jaar geleden wees Sultan Qaboos de gegadigden aan om deze op één na grootste moskee van de wereld te bouwen. Nu is het de plek waar dagelijks duizenden mensen verzamelen om samen te bidden. Betreed zelf het immense tapijt in de gebedsruimte en word onderdeel van dit Islamitische ritueel.

Actieveling? Ga Wadi Bashen
Wandel langs de kust op weg naar de groene rivierdalen, waar u kunt wadi bashen. In een terreinwagen maakt u zich meester over het ruige landschap op zoek naar de parelachtige, groene stukken natuur. Blijft het bij Wadi Bashen? Zeker niet. Duik tussen de kleurrijke koraalriffen, hike door het Al Hajar gebergte of daal af in één van de grotten rondom de stad voor nog meer avontuur.

Paradijs voor de strandliefhebbers
Voor de strandliefhebbers is Muscat een paradijs. De witte zandstranden bieden het ultieme rustmoment tijdens uw vakantie. Toe aan een leuke variatie? Bezoek dan eens de beschermde schildpadstranden in de omgeving.

Vraag offerte aan Neem contact op