Khasab Musandam

Khasab (Musandam)

Khasab mag met haar schitterende baai aan fjorden en levendige haven niet ontbreken tijdens uw vakantie in Oman. De Portugezen zijn de stichters van het pittoreske vissersstadje, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot de hoofdstad van schiereiland Musandam.

Bruisende haven in Khasab
Khasab staat bekend om haar bruisende haven. Er varen continu bootjes binnen met verse vis, de smokkelhandel met Iran ligt nooit stil en op de scheepswerf bouwt men druk aan nieuwe vissersboten. Een uniek decor en de perfecte gelegenheid om verse vis voor het avondeten in te slaan.

Eeuwenoude bouwwerken
Tijdens een wandeling door de binnenstad ziet u veelal Khasab’s eeuwenoude bouwwerken. Het authentieke Khasab castle, gebouwd door de Portugezen, is tegenwoordig omgebouwd tot een museum over Khasab’s cultureel erfgoed. Geniet verder van het panorama aan markten, bergen en moskeeën bij het beklimmen van de platte, ronde toren van Khasab’s fort.

De omgeving: Terug in de tijd
Neem een Dhow, dé traditionele boot in Khasab en reis naar afgelegen vissersdorpjes terwijl u geniet van het prachtige Fjordenlandschap aan de kust. Eenmaal aangekomen op Telegraph eiland, gaat u letterlijk terug in de tijd met de aanblik van ruïnes uit het Engelse koloniale tijdperk. In de afgelegen vissersdorpjes maakt de vriendelijke bevolking u vervolgens deel van hun traditionele levensstijl. Westerse invloeden zijn hier nog nauwelijks herkenbaar.

Water liefhebber?
Omringt door water, leent de baai zich perfect voor een middag dolfijnen spotten.U gaat met een boot de zee op waar de dolfijnen vanzelf zullen opdoemen terwijl u ontspant op het dek. Liever in het water? De koraalriffen langs de kust van Khasab zijn prachtig en lenen zich perfect voor een middag snorkelen of duiken.

Vraag offerte aan Neem contact op