Het Emiraat Ras al Khaimah is omgeven door bergen, mangrovebossen en woestijn.

Het Emiraat Ras al Khaimah met gelijknamige hoofdstad betekent zoveel als ‘Tentpunt’; deze benaming werd aan dit land gegeven door zeevarenden die de hoge bergen op een tent vonden lijken. In dit Emiraat zijn overblijfselen gevonden uit de tijd vanaf zo’n 4.000 v. Chr. Het museum van RAK geeft u een aardig beeld hierover en de diverse archeologische vindplaatsen zijn ook te bezoeken. Het Emiraat Ras Al Khaimah is omgeven door bergen, mangrovebossen, woestijn, maar ook agricultuur; door het hoge grondwaterpeil zijn grote delen erg groen en wordt er aan veeteelt en landbouw gedaan. In Digdada zijn de zuivelfabrieken, maar vindt u ook kassenbouw. Naast landbouw en veeteelt zijn keramiek en cement ook grote inkomstenbronnen voor dit Emiraat. Kijkt u een op aardewerk of tegels in Nederland. Wanneer er R.A.K. ceramics op staat, komt het hier vandaan. Deze elementen in de natuur en cultuur ontdekt u tijdens uw Ras al Khaimah vakantie.

De hoofdstad van het Emiraat heet ook Ras al Khaimah en wordt gescheiden door een Creek, met aan de ene kant het oude centrum en aan de andere kant is het commerciële centrum. De keuken  staat bekend om zijn heerlijke gerechten die van generatie op generatie zijn overgebracht. Zeevaarders brachten producten mee van over de gehele wereld, vandaar dat de invloeden van India, Egypte, Iran en Turije in de lokale gerechten terug te vinden zijn.

Vanuit Ras al Khaimah bent u in ongeveer een uurtje in Dubai, maar ook aan de oostkust van de Emiraten. Het Emiraat is dus ideaal voor uitvalsbasis om andere Emiraten te ontdekken zoals Dubai. Wat u tijdens uw reis in dit Emiraat eigenlijk niet mag missen is een bezoek met Dhow Cruise door de fjorden van Arabië in de Omaanse enclave Musandam, dat grenst aan Ras al Khaimah.

De meest populaire hotels in Ras al Khaimah

Bekijk hier onze tophotels in Ras Al Khaimah. Zit er iets tussen? Vraag dan snel een offerte aan! Wanneer uw favoriete hotel niet kunt vinden, laat het ons weten en wij zoeken naar een bijpassend hotel voor u!

Hilton Al Hamra
Al Hamra Fort hotel is een heerlijk familiehotel en goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Ook golfers kunnen...
Hilton Ras al Khaimah
Direct aan het zandstrand van Ras Al Khaimah.
Waldorf Astoria Ras al Khaimah
Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ligt op een prachtige strandlocatie, op maar 50 minuten rijden van Dubai.
Waldorf Astoria Ras al Khaimah
Waldorf Astoria Ras Al Khaimah ligt op een prachtige...
Hilton Ras al Khaimah
Direct aan het zandstrand van Ras Al Khaimah.
Hilton Al Hamra
Al Hamra Fort hotel is een heerlijk familiehotel en...

Tips and tricks where to stay in Ras Al Khaimah

Hieronder vindt u de verschillende plaatsen, excursies en bezienswaardigheden in Ras Al Khaimah

Plaatsen

Al Hamra Village ligt aan de kust.

Bekijk alle plaatsen
Excursies

Iceland Water Park in Ras Al Khaimah biedt plezier...

Bekijk onze excursies
Bezienswaardigheden

Vroeg in de ochtend uur wordt u opgehaald bij...

Bezienswaardigheden