Ontdek het enige Emiraat aan de Golf van Oman; Fujairah.

Fujairah is een van de 7 Verenigde Arabische Emiraten. Het land is het enigste Emiraat dat grenst aan de Golf van Oman in plaats van de Perzische Golf waar de andere Emiraten aan grenzen. Het land heeft geen inkomsten uit de olie-industrie, de inkomsten komen voornamelijk uit visserij, landbouw en veeteelt. Het Emiraat heeft een ruig en bergachtig gebied en ligt aan de kust van de Golf van Oman. Het Emiraat wordt door de Hajar Mountains gescheiden met de andere Emiraten. Fujairah stad is de hoofdstad van het Emiraat, in het centrum staat de Sheikh Zayed Moskee, de 2 na grootste moskee van de Emiraten.

In het Emiraat staat de oudste moskee van de Emiraten, de Al-Bidyah Moskee en het Fort waarvan wordt gedacht dat het oudste Fort van de Emiraten is. Door de ligging aan de kust aan de Golf van Oman is het Emiraat ideaal om te scuba duiken en snorkelen. Het Emiraat heeft natuurlijke warmwaterbronnen in het dorp Masafi, waarvan gedacht wordt dat ze een helende werking hebben. Vanuit Fujairah kunt u bootexcursies maken naar de eilandjes in de Golf van Oman. Het Emiraat ligt op 2 uur rijden van Dubai en wordt ook wel parel van de Emiraten genoemd mede door de prachtige stranden en het bergachtige landschap. Op de weg van Dubai naar Fujairah vindt u de vrijdagsmarkt, deze kunt u de gehele week bezoeken al laat zijn naam anders denken.

Fujairah is perfect te combineren met Oman maar ook met de andere Emiraten zoals Dubai en Abu Dhabi. U kunt bijvoorbeeld een auto huren en een rondreis maken door de Emiraten. Mocht u vragen hebben over een reis? Of wilt u graag naar Fujairah? Laat het ons weten en wij stellen een mooie reis voor u samen.

De meest populaire hotels in Fujairah

Bekijk hier onze tophotels in Fujairah. Zit er iets tussen? Vraag dan snel een offerte aan! Wanneer uw favoriete hotel niet kunt vinden, laat het ons weten en wij zoeken naar een bijpassend hotel voor u!

Le Meridien Al Aqah Beach Resort
Heerlijk luxe hotel om er eens echt helemaal tussenuit te zijn. Schitterende ruime en lichte kamers en uitstekende restaurants....
Radisson Blu Fujairah
Hotel Radisson Blu Fujairah Resort & Spa is door zijn bijzondere architectuur en kleurgebruik een echte eyecatcher gelegen aan...
Iberotel Miramar Al Aqah
Ruim opzet hotel dat gelegen is aan het zandstrand...
Le Meridien Al Aqah Beach Resort
Heerlijk luxe hotel om er eens echt helemaal tussenuit...
Radisson Blu Fujairah
Hotel Radisson Blu Fujairah Resort & Spa is door...
Fujairah Rotana Resort
Het Fujairah Rotana Resort is idyllisch gelegen tussen het...

Tips and tricks where to stay in Fujairah

Hieronder vindt u de verschillende plaatsen, excursies en bezienswaardigheden in Fujairah

Plaatsen

Fujairah is de hoofdstad van het emiraat Fujairah.

Bekijk alle plaatsen
Excursies

Verbreed uw horizon met deze East Coast Tour. U...

Bekijk onze excursies
Bezienswaardigheden

De markt is niet alleen op vrijdag (zoals de...

Bezienswaardigheden